Checklist voor het beginnen van een webshop

Webshop beginnen Alkmaar

Je hebt al jaren je eigen brick & mortar winkel, maar nu wordt het tijd om uit te breiden. En dat doe je tegenwoordig natuurlijk op het internet. Maar voor veel ondernemers zijn er nog een heleboel struikelblokken in de aanloop naar het starten van een eigen webshop. Wat zonde is, want je eigen webshop beginnen in Alkmaar brengt zoveel voordelen met zich mee. Zo kan een webshop het bereik van je winkel enorm vergroten. Om je op weg te helpen, hebben we de onderstaande checklist opgezet. Wanneer je deze checklist helemaal hebt afgewerkt, weet je het zeker: je bent klaar voor het starten van je eigen webshop.

Welke producten ga je verkopen

De eerste stap naar een eigen webshop is het weten welke producten je wilt gaan verkopen. Maar wanneer je al een winkelpand hebt, dan weet je precies welke producten je verkoopt. Dit betekent echter niet dat je alle producten uit je winkel, ook online te koop aan moet bieden. Zo kun je er bijvoorbeeld prima voor kiezen om de zwaarste of duurste artikelen alleen in de winkel te laten. Dit creëert exclusiviteit, en goede reclame voor je winkelpand.

De naam van je webshop

De volgende stap naar een eigen webshop is het verzinnen van een eigenzinnige, professionele naam. Maar als je al een winkelpand hebt, heb je waarschijnlijk ook al een bedrijfsnaam. En dan kun je beter dezelfde naam gebruiken voor je webshop. Op deze manier kun je de twee winkels gemakkelijk aan elkaar linken, én kun je klanten van je webshop naar je winkelpand sturen en vice versa.

Website laten bouwen

Én de laatste check op onze lijst: het laten bouwen van een website. Hoogstwaarschijnlijk heb je al een website voor je winkel, en zo niet? Dan laat je gemakkelijk een website bouwen in Alkmaar. Professionele website bouwers helpen je daar met het creëeren van een serieuze webshop met alle moderne technieken. Denk bijvoorbeeld aan verschillende betaalmogelijkheden én de nodigde beveiliging. Zowel voor jou als voor alle toekomstige klanten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *