Wat wordt er bedoeld met duurzame stoffen?

duurzame stoffen

Duurzame stoffen zijn stoffen die in verhouding langer mee gaan dan andere stoffen. Daarnaast betekent het ook dat de stoffen op een duurzame manier tot stand zijn gekomen. Er wordt dus alleen organisch materiaal gebruikt, zoals katoen en Tencel. Je kunt duurzame stoffen zelf gebruiken om kleding in elkaar te zetten. Dan kun je zelf helemaal bepalen voor welk patroon en welke stof je wilt gaan. Wanneer je op zoek gaat naar duurzame stoffen is het van belang om er op te letten of er certificaten zijn gebruikt. Anders is de stof die je koopt misschien wel niet zo duurzaam. Bij katoen kun je letten op GOTS stoffen.

Beginnen aan een nieuw fashion project

Als je zelf aan de slag gaat heb je zelf dus helemaal de keuze in de hand voor de stof die je kiest. Zo kun je kiezen uit diverse prints en kleuren stoffen. Welke stof je gebruikt maakt veel uit voor de uiteindelijke look die je creëert. Als je nog niet helemaal weet welke richting je op wilt met je fashion project kun je rondkijken voor naaipatronen. Hierop staat precies uitgelegd hoe je te werk moet gaan. Vooral als je nog een beginner bent is het handig om er een leidraad bij te hebben. Het is helemaal niet ouderwets om een naaipatroon te gebruiken. Je kunt er namelijk zelf veel inspiratie uit opdoen. Tegenwoordig zijn er ook veel naaipatronen te vinden die zijn gebaseerd op de laatste trends.

Naaipatronen voor verschillende doelgroepen

In de wereld van naaipatronen is er een groot aanbod te vinden. Ze zijn allemaal afgestemd op de leeftijd en het geslacht. Zo kun je bijvoorbeeld voor een toekomstig kleinkind een geboortesetje gaan maken. Ook kun je voor jezelf aan de slag door een nieuwe zomerjurk te maken voor komend zomer. Als je geen plezier haalt uit het naaien van kleding kun je ook een nieuw accessoire in elkaar zetten. Denk bijvoorbeeld aan een tas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *