EMS training is effectief

EMS training

Wanneer je op zoek bent naar een effectieve trainingsmethode, maar beschikt over weinig tijd om te sporten, is het raadzaam om eens op zoek te gaan naar EMS training. Een EMS training duurt namelijk vaak maar 15 minuten. Dit natuurlijk in tegenstelling tot wanneer je gaat trainen in de sportschool. EMS staat voor Electro Musculaire Stimulatie. Tijdens deze trainingsvorm train je met behulp van weerstand. Deze weerstand wordt geboden door elektrische impulsen die worden afgegeven door de elektroden in een speciaal pak wat je draagt tijdens deze training. Tijdens EMS training worden alle spiergroepen in je lichaam geactiveerd. Hierbij kun je denken aan je bilspieren, armspieren, rugspieren en buikspieren. Echter wordt er tijdens EMS training geen beroep gedaan op je gewrichten.

Geen beroep gedaan op gewrichten

Voor veel mensen is het lastig om te sporten. Dit omdat zij kampen met allerlei gewrichtsklachten. Deze gewrichtsklachten kunnen de oorzaak zijn van overgewicht, een blessure of slijtage. Echter is het ook met gewrichtsklachten mogelijk om te sporten. Bijvoorbeeld door EMS training te volgen. Daarnaast is deze trainingsmethode ook effectief op het moment dat je graag af wilt vallen. Naast het aanpassen van je voedingspatroon is ook het zorgen voor voldoende lichaamsbeweging belangrijk wanneer je af wilt vallen. Per week kun je met behulp van EMS training wel zo’n 1500 tot 2000 calorieën extra verbranden.

Calorieën verbranden

Wanneer je af wilt vallen is het belangrijk om calorieën te verbranden. Je doet dit onder andere door te zorgen voor voldoende lichaamsbeweging. Echter kost het zorgen voor voldoende lichaamsbeweging vaak veel tijd. Het is mogelijk dat je niet over voldoende tijd beschikt. Dit omdat je naast een drukke werkweek ook een druk gezinsleven hebt. Wanneer dit het geval is, is het raadzaam om EMS training te volgen. Deze vorm van lichaamsbeweging neemt maar een paar minuten van je tijd in beslag, maar is minstens zo effectief dan dat je dagelijks een uur gaat wandelen. Deze trainingsvorm is dus effectief voor verschillende doeleinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *