Lichamelijke klachten bij een depressie

lichamelijke klachten depressie

Wanneer je kampt met een depressie heeft dit invloed op je algehele welzijn. Daarnaast is het mogelijk dat er lichamelijke klachten bij een depressie ontstaan. Hierbij kun je denken aan vermoeidheid, spanningen in het lichaam, hoofdpijn en pijnlijke ledematen. Ook concentratieproblemen kunnen het gevolg zijn van een depressie. Deze klachten kunnen ervoor zorgen dat de depressie nog zwaarder aanvoelt dan dat hij al is. Wanneer je lichamelijke klachten zoals deze ervaart, is het raadzaam om op zoek te gaan naar een psychotherapeut. Zo’n psychotherapeut kan namelijk samen met jou aan de slag gaan met het in kaart brengen van alle problemen die je ondervindt als gevolg van een depressie.

Problemen ondervinden

Wanneer je kampt met een depressie, zal je waarschijnlijk ook allerlei lichamelijke klachten bij een depressie ervaren. Het is belangrijk dat deze klachten in kaart gebracht worden. Dit zodat deze klachten aangepakt kunnen worden door de juiste begeleiding van een psychotherapeut. Wel is het belangrijk om te weten dat lichamelijke klachten bij een depressie verklaarbaar zijn. Dit omdat alle lichamelijke energie tijdens een depressie uit je lichaam stroomt. Dit maakt dat je je ten tijde van een depressie volkomen futloos voelt. Een depressie kan verschillende oorzaken hebben. Hierbij kun je onder andere denken aan het meemaken van een traumatische of vervelende gebeurtenis, of als gevolg van een burn-out.

Burn-out

Steeds meer mensen kampen met een burn-out. Dit omdat zij voor een langere periode zijn blootgesteld aan een grote hoeveelheid stress. Bijvoorbeeld aan een te hoge werkdruk. Ook komt het steeds vaker voor dat mensen op jonge leeftijd kampen met een burn-out. Wanneer je niet op tijd op zoek gaat naar de juiste behandeling, kan een burn-out overgaan in een depressie. Zowel een burn-out als een depressie zijn van invloed op je algehele welzijn. Daarnaast is het ook mogelijk dat je gezinsleden hieronder lijden. Wanneer je lichamelijke klachten bij een depressie ervaart, is het belangrijk om op zoek te gaan naar de juiste hulp. Dit zodat het algehele welzijn van jezelf en je gezinsleden verbeterd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *