Spontane avondjes met vrienden: haal de sfeer in huis

sangria

Het liefste drink je lekker frisse sangria op een Spaans terras. Helaas kan je nu niet veel verder komen dan de lokale supermarkt. Daarom is het goed om er thuis ook af en toe een feestje van te maken. Uiteraard met niet teveel mensen. Heb je zin in spontaniteit, sfeer en gezelligheid? Dit is hoe je er een kleine happening van maakt. 

Maak er een feestje van 

Zorg voor een feestelijke sfeer in huis. Dat doe je met een lekker drankje en goed eten. Ook al zit je nu niet in Spanje: sangria kan op elk moment en overal gedronken worden. Maak je huis sfeervol door kaarsjes neer te zetten of door ballonnen op de vloer te gooien. Gezelligheid gegarandeerd met een paar leuke vrienden! 

Lekker eten en drinken

Zonder eten en drinken is er eigenlijk geen feest. Als je voor een frisse Spaanse drank kiest, maak of bestel dan ook lekkere Mediterrane hapjes. Je eet langzaam van de kleine snacks en zo zit je dus de hele avond te kletsen en te tafelen. Precies zoals het in Zuid-Europese landen gaat. 

Zorg voor vrolijke muziek erbij 

Zet de zomerhits maar aan en gooi de voetjes van de vloer. Je hoeft niet elke keer een ander nummer op te zoeken. Op YouTube heb je summer mixes en op Spotify maak je een playlist aan met je favoriete nummers en die van je vrienden. Voor deze ene keer mag je je buren even gek maken met harde muziek. 

Dansen of spelletjes

Doe lekker gek met een paar dansjes. Af en toe heb je dat even nodig. Hou je het liever wat rustiger? Trek dan de bordspellen uit de kast. Monopoly en Rummikub blijven altijd goede klassiekers. 

Goede films op een groot scherm 

Wil je echt je gedachten op 0 zetten? Dan is het fijn om samen een film te kijken. Die vind je makkelijk want je hebt de keuze uit heel veel verschillende streaming diensten. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *