Wat komt er allemaal kijken bij een muzikale circus act

Circus

Bij een circus Utrecht komt veel meer kijken dan je misschien verwacht. Een circus act bestaat namelijk niet alleen uit een visueel zicht. De muzikale kant ervan is onmisbaar om een mooie performance neer te zetten. Een Muzikale circus act wordt geproduceerd door een persoon en de uitvoering wordt gedaan door een groep performers. Hierbij staan de bespeelde muziekinstrumenten centraal. Vaak wordt er gedacht bij een circus aan een voorstelling met clowns, dieren en acrobaten. Op het moment dat het een muzikale circus act is dan staat de muziek centraal en worden de acts uitgezocht die de muziek ondersteunen. Hierdoor is de muziek veel meer dan een begeleiding van de act die visueel uitgevoerd wordt. Het belangrijkste is dat de luisteraar en kijker geniet van de positiviteit, zorgeloosheid en lichtheid die hierin het middelpunt voert.

De basis van circus muziek

De basis van circus muziek is vaak een orkest. Muziekinstrumenten die hierbij veel gebruikt worden zijn cello’s, klarinetten, blaasinstrumenten, drums en violen bijvoorbeeld. Veel van de geluiden klinken bombastisch, bijna als militaire muziek. Naast bombastische muziek kan je ook grappige en lichte muziek horen of muziek die bijvoorbeeld avontuurlijk klinkt afhankelijk van de act die zich voor je ogen afspeelt. Uiteindelijk is het de bedoeling dat het publiek wordt meegetrokken in het verhaal wat zich voor hun ogen afspeelt en de muziek zorgt ervoor dat dit makkelijker gebeurd.

Moderne muziek in circussen

Bij moderne circussen vind je ook weleens zangers. Bijvoorbeeld die opera muziek zingen om zo de circus acts te ondersteunen. Tevens komen er langzaamaan circussen waarbij elektrische muziek wordt toegepast, maar het is natuurlijk de vraag waar je de voorkeur aangeeft. Niet iedereen kan dit waarderen of vindt dit passen bij het idee wat men heeft van een “origineel” circus. Tegenwoordig zijn er zelfs circussen te vinden met live dj’s.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *